fredag 23. januar 2009

Strikka lue

Har endelig strikka meg ei lue. :-)
Jeg er vel som jenter flest vant med å gå uten, så jeg må venne meg til å gå med lue... Syns jeg ser litt snål ut da, men det får bare våge seg... Slipper å fryse på hodet og ørene da ;-)
Lua er mitt første prosjekt med mønsterstrikk/strukturstrikk, og det var jo overraskende lett. Må prøve mer av det :-D
Jeg har strikka i mitt nye favorittgarn Easy, det samme som den barnejakka er strikka av. Deilig mykt, tykt og varmt. Lett å strikke av er det også.
(ikke se så mye på det trøtte trynet mitt. Klokka er over midnatt når bildene er tatt, og lua er nettopp ferdigstrikka...Måtte rett i bloggen og skryte, hehe)
Oppskrifta er å finne i dette heftet.
Oppskrifta er egentlig med Sandnes Alpakka eller Alfa, men jeg brukte som sagt Easy. Aner ikke hvordan det opprinnelige garnet er i forhold til Easy, men det var det jeg hadde. I stedet for pinne 4 og 8 som oppskrifta krevde, brukte jeg 3,5 og 7... Mangler rundpinner i store størrelser, og hadde bare 60 cm rundpinne i str 4 mm. (har jo litt lyst på dette settet med strikkepinner, men så har jeg jo så masse fra før av, så da blir det nesten litt overflødig...)12 kommentarer:

Lise sa...

Wow! Så stilig den ble! Enig i at Easy er fantastisk å strikke med. Har akkurat startet på et par votter som jeg skal tove, og visste ikke om jeg turde bruke Easy til det, så jeg tok Iglo fra Trysilgarn (Europris og sauelukt er velkjent, ja), men det er stivt og skjærer seg inn i fingrene i forhold til Easy. Ugh!

Lise sa...

Jeg investerte i pinnene fra Knit Pick i fjor, og har ikke angret, selv om jeg syntes det var en kostbar fornøyelse. Nå vet jeg at jeg har alle størrelser hjemme, og slipper å komme hjem med garn uten å ha rett pinnestr hjemme, eller å komme hjem med en str jeg har minst tre av fra før :o(
Du kan forresten få alle de gamle pinnene mine om du vil.

Hanne Line sa...

Hehe, velkjent problem... Jeg har en masse strikkepinner. Har noen få "hull" i kolleksjonen av strikkepinner, men de jeg har har jeg til gjengjeld flere like av...hehe. Nei, nå blir det nytt fotoapparat. KnitPick-pakken får vente...

Jeg har forresten strikka mye i Iglo. Det tover bra syns jeg. Strikka vinvesker til jul, men de måtte jeg ha to runder i maskina for å få de tova små nok...

Men det går ikke an å sammenligne med Easy. Men går det å tove med easy da?

Lise sa...

Jeg må også tove Iglo to ganger for at det skal bli bra, men det gjør ikkeno. Har bedre kontroll over resultatet da syns jeg. Easy vet jeg ikke om man kan bruke til toving, den står ikke nevnt over de garntypene Sandnes Garn har til toving. Men jeg lurer på om jeg skal prøve med en lapp. Gidder ikke prøve med strikkavotter ihvertfall! Det er for mye jobb hvis det skulle gå galt.

Hanne Line sa...

Ja, det er sant..
Hmmm...kanskje jeg skulle strikke votter jeg også? Hmm, må sjekke garnbeholdninga først.

Tone sa...

Kjempefin strikkalue;)
Hmmm...synd jeg nettopp har hatt bursdag...

Hanne Line sa...

Hehe, hinter du Tone ;-)

Unknown sa...

Så tøff lua ble. Tror jeg også har det heftet et sted...Tror jeg må prøve meg på den en gang...
Ellers kan man tove alt ullgarn som IKKE er superwash. Lykke til
;-)

Hanne Line sa...

Easy er merinoull, og da er jeg usikker på om det kan toves...?

Kommer nok til å strikke enda ei av de luene ja. Men i sort, og litt mindre enn den jeg har. Syns den ble for stor...

Unknown sa...

Easy anbelfales å vaskes for hånd, det står ikke at det er behandlet dermed skal det tove seg.
Lykke til ¤

IngJoh sa...

*dåne* den lua var HEEELT etter min smak! den må jeg spørre mamma om ho kan strikke til meg. Guri malla å flink du er!

Bodil sa...

Flott hue.Den kledde du. Ser du lagar mykje fint:)