torsdag 22. januar 2009

Har strikka "firkant-tøfler", med utgangspunkt i denne oppskrifta fra Drops Design.

Tøflene er veldig enkle å strikke, da man bare strikker rett fram og tilbake. Det blir litt å sy når de skal monteres, men ved hjelp av diagrammet i oppskrifta, er det ingen problem å finne ut hva som er hva. Jeg sydde med attersting, og det ble veldig fint.

Jeg har brukt Artic Ullgarn fra Trysilgarn (kjøpt på Europris), og pinne nummer 6.
(garnet var egentlig kjøpt for at jeg skulle strikke meg genser. Men det lukter veldig av den ulla, så jeg endte med å rekke opp en halv genser, for jeg orka ikke strikke den ferdig. Og når disse tøflene toves, så lukter det ikke mer. :-) )

Jeg sjansa på maskeantall, og la opp 16 masker, siden jeg også skulle tove disse. Etter 15 riller hadde jeg et kvadrat.Tøflene er ferdig strikka. Minner ikke mye om tøfler enda da...Her er de også ferdig montert...
....og etter en runde på 60 grader i maskina så de sånn ut.


Jeg traff helt blink på størrelsen, for de passer perfekt til min fot som er str 39/40.
(Tøflene blir akkurat så lange som diagonalen av ei rute to ganger, så man kan måle etter å ha strikka ei rute. Men med toving blir det alltid litt gambling hvis man ikke vet hvor mye garnet og maskina tover)

Nå venter jeg bare på at tøflene skal bli tørre, så jeg får brukt dem. :-)

2 kommentarer:

Lise sa...

Kule tøfler! Skjønte ikke så mye av de første firkantene da, men det ble jo stilig! Vi har også tovatøfler, og det er skjønt å ha på beina. Og praktisk å ha med i veska når man skal bort. :o)

Hanne Line sa...

Blir nok strikka et lite lager av disse, så mannen får ha til gjestene sine i studio. (han angrer dyrt og hellig på at vi ikke la varmekabler i gulvet der...) Godt og varmt med tovatøfler ja. :-)