fredag 4. september 2009

På tide å blåse støv av denne bloggen...

Sommern er over, og nå kommer håndarbeidslysten tilbake igjen... Jeg har ikke pakka bort alt håndarbeid i sommer, men har ikke vært noe flink til å ta bilder eller blogge det... Men nå klør det i strikkepinnene igjen, så nå blir det nok litt mer fart her igjen...


Her en solhatt jeg hekla til minstemor. Oppskrifta stod i boka "Lær å hekle". Jeg er ingen racer med heklekroken, og det er jo bare et par år siden jeg lærte meg det med boka "Lær å hekle". Men har faktisk produsert litt med heklekroken. Problemet er at jeg får jo krampe i hånda når jeg hekler... hehe.

Nå står jo høsten og vinter'n for tur, og minstemor trengte noen gode varme tøfler. Så da tok jeg bare den gode og velbrukte oppskrifta jeg har brukt før, og strikka "firkanttøfler" til ho (oppskrifta fins lengre bak i bloggen min). Jeg strikka i Mor Aase, og på pinne nummer 3,5, og jeg la opp 12 masker (tror jeg...husker ikke helt nå jeg...)
Så måtte jeg strikke noen tøfler til meg selv også, siden jeg rett og slett "brukte opp" de forrige jeg hadde strikka... SÅ da var det Arctic garn fra Europris, og 16 masker. Her et bilde før tovinga:Og sånn ser de ut etter en runde i maskina på 60 grader. Da passer de perfekt til min fot som er str 39-40.Og nå har resten av familien lagt inn "bestilling" på disse tøflene. Og det skal bli. Vi trenger gode varme tøfler til campingvogna i vinter.

5 kommentarer:

Lise sa...

Å, så nusselig ho er i hatten sin! Du er jo kjempeflink jo!
Jeg må visst også strikke meg nye tøfler, og helst finne en lur måte å få de sterkere på under helen. Sliter så steike der...

Hanne Line sa...

Ja. Skulle kunne laget de sterkere, samtidig som det gikk an å tove de. Men disse er jo såpass enkle å strikke, så intil videre strikker jeg bare nye når de gamle er utgåtte... hehe.

Hanne Line sa...

Ja, er ho ikke søt i hatten? Jeg har forresten laga ho også ;-) Hihi!

Unknown sa...

Så søt ho var med hatten :-)

Hulda sa...

Så mye fint du strikker. Supersøt hatt til veslejenta. :) Tror du vet hvem jeg er. :)