onsdag 30. september 2009

Nasse Nøff, og "cyanose Nasse Nøff"...


Hehe, ja her er mitt bidrag til Redd Barnas strikkedugnad... En stykk "Nasse Nøff"-bamse ,og en stykk "Cyanose-Nasse". Eller kanskje bare "Cya-Nasse"? *ler*
Det var egentlig tenkt som en rosa "jentebamse" og en blå "guttebamse"...
Jaja.. her er i alle fall mitt resultat. Og de skal sendes til Redd Barna så snart jeg får somla meg inn på postkontoret...

lørdag 26. september 2009

Nasse Nøff??

Her er mitt første bidrag til Redd Barnas bamsestrikkedugnad... (se innlegget nedenfor).
Jeg har ikke fått fylt den enda, og armer, bein og hode er ikke sydd på. Må nok ta meg en tur garnbutikken over helga, og kjøpe noe ull for å ha inni...
Men ble den ikke veldig lik Nasse Nøff da??


Neste bamse er allerede på pinnene. Denne gang en blå variant...

torsdag 24. september 2009

Tøfler, strømper og bamser....


Nå har endelig hele familien fått seg firkanttøfler. Så nå kan vi gå vinteren i møte, uten å fryse på beina. Disse blir nok varme og gode å ha på beina når vi skal prøve ut vintercamping for første gang, i campingvogna vår oppe ved alpinbakken. Med varme gode tova-tøfler, blir nok stive kalde tær fort tinte og vame igjen. :-)



Jeg har strikka alle i forskjellige farger, så er det lett å skille dem fra hverandre.

Jeg er nok litt redd for å fryse på beina til vinteren, for her er neste prosjekt:

De som kjenner meg, vet at jeg ofte fryser på beina. Men med disse lange gode strømpene (og tøflene i innlegget over), så håper jeg å slippe å være kald så ofte.
Har allerede begynt på disse lange strømpene, og er ferdig med vrangborden og de første omgangene med mønster på første strømpe. Har jo vært streng med meg selv, og virkelig prøvd å avslutte et prosjekt før jeg begynner på et nytt. (ellers blir det så mange UFO'er liggende...U-Ferdige Prosjekter...) Men jeg tror jeg skal gjøre et aldri så lite unntak nå...
Lisemor blogga nemlig om noe fantastisk, nemlig dette:

Foto: Redd Barna/Jon Wang

Alle som vil kan være med å strikke en (eller flere) bamser, og sende dem inn til Redd Barna. Redd Barna selger så disse videre, og inntektene vil bli brukt til å beskytte barn mot vold og overgrep både i Norge og i krigs og katastrofeområder.

Man kan bruke det garnet man har liggende, men det bør være ullgarn. Det eneste som er viktig er at bamsen får RØD nese... Oppskrifta til bamsene finner du her. Siden man kan bruke alt mulig slags garn, vil også størrelsene variere.

Du kan lese mer om strikkedugnaden til Redd Barna på denne sida.


Syns dette var et supert tiltak, så det er mulig mine strømper må vente litt...
Har jo gitt bort det meste av garnet mitt nå, men tror jeg enda har litt liggende.





lørdag 19. september 2009

Donasjon til skolens SFO

Jeg har hatt storopprydding i hobby-stæsjet mitt, og fant ut at jeg har samla på alt for mye opp gjennom årene... Det meste ligger bare der, og blir aldri brukt. Jeg handler stort sett alltid nytt garn til nye prosjekt, og restegarnet får ofte bare ligge... Det samme gjelder stoffrestene. Jeg handla ei stund stort på Jysk, hvor de hadde metervare til 10 kr meteren... Gikk litt berserk der, og handla MYE mer enn jeg hadde planlagte prosjekter til. Såååeh... det lå jo bare der og samla støv... (og noe av dette er 10 år gammelt...)

Så da tok jeg mot til meg, og pakka ALT i store sekker (dette er ikke små plastposer akkurat). Den ene ble proppfull av garn, og den andre ble overfull av stoffrester. (som dere ser er det mye på rull enda...) Så kjørte jeg innom skolens SFO, og donerte hele greia til dem. De ble kjempeglade, og jeg er lykkelig over å ha fått rydda unna her hjemme. Har KUN tatt vare på noen få garnnøster, som jeg ser for meg å kunne bruke i nær framtid. ALT av stoffrester ble gitt bort. Skal jeg sy noe nå, så får jeg handle inn til det.

Det var deilig å bli kvitt det altså!
Tror jeg har blitt ferdig med alle strikke-UFO'ene også.
Vet jeg har noen broderi som ikke er påbegynt enda, men da teller det vel ikke som en UFO? Er litt usikker på heklefronten... tror jeg har et par nesten helt ferdige prosjekter liggende... Men året er ikke omme enda. :-)

fredag 4. september 2009

På tide å blåse støv av denne bloggen...

Sommern er over, og nå kommer håndarbeidslysten tilbake igjen... Jeg har ikke pakka bort alt håndarbeid i sommer, men har ikke vært noe flink til å ta bilder eller blogge det... Men nå klør det i strikkepinnene igjen, så nå blir det nok litt mer fart her igjen...


Her en solhatt jeg hekla til minstemor. Oppskrifta stod i boka "Lær å hekle". Jeg er ingen racer med heklekroken, og det er jo bare et par år siden jeg lærte meg det med boka "Lær å hekle". Men har faktisk produsert litt med heklekroken. Problemet er at jeg får jo krampe i hånda når jeg hekler... hehe.





Nå står jo høsten og vinter'n for tur, og minstemor trengte noen gode varme tøfler. Så da tok jeg bare den gode og velbrukte oppskrifta jeg har brukt før, og strikka "firkanttøfler" til ho (oppskrifta fins lengre bak i bloggen min). Jeg strikka i Mor Aase, og på pinne nummer 3,5, og jeg la opp 12 masker (tror jeg...husker ikke helt nå jeg...)
Så måtte jeg strikke noen tøfler til meg selv også, siden jeg rett og slett "brukte opp" de forrige jeg hadde strikka... SÅ da var det Arctic garn fra Europris, og 16 masker. Her et bilde før tovinga:



Og sånn ser de ut etter en runde i maskina på 60 grader. Da passer de perfekt til min fot som er str 39-40.



Og nå har resten av familien lagt inn "bestilling" på disse tøflene. Og det skal bli. Vi trenger gode varme tøfler til campingvogna i vinter.