tirsdag 31. mars 2009

Spennende barnelue

Trengte å få brukt noe restegarn etter strikkedressen til minstemor, og falt for denne lua fra Sandnesgarn. Opprinnelig er den i blåfarger, men jeg brukte bare rester av det jeg hadde, så matcer det dressen.


Her har gullet lua litt på snei... Ble kjempefornøyd med fargevalget :-)


Fra sida... :-)


Oppskrifta er å finne i dette heftet :-)






Flere av Annas Muddar



Har vært sløv å blogge håndarbeidet mitt i det siste...
Har altså strikka to par til av disse Annas Muddar, begge i alpakka som før, bare et par i rosa, og et par i offwhite. De hvite er en favoritt ja :-)

Artig mønster å strikke, og det tar ikke altfor lang tid å lage disse. Perfekt når man trenger et avbrekk i et større prosjekt. (og når behovet for å få "produsert noe ferdig" er der... :-) )


Ny lue


Har strikka samme variant av den lua jeg strikka i januar (du ser blogginnlegget her), bare at denne gang ble lua svart, og jeg strikka den litt mindre. Minka med en rapport på 10 masker, så lua ble mer passelig nå.

Ida Louise stilte opp som modell til bloggen :-)

lørdag 14. mars 2009

Line Andersen-lua


Som så veldig mange andre har også jeg nå strikka "Look-alike-lua" fra Alpint-VM 2009.

Det er Lille Rosin som har laget mønsteret, og det var klart på bloggen hennes kort tid etter lua var vist på TV. (du kan finne det her)  Og i via blogg-nettverket, har mønsteret reist land og strand på kort tid, og lue etter lue er trylla fram på pinner i mange hjem. 

Og nå er også jeg den stolte eier av ei lue! :-D



Minstemor ville også prøve lua :-)

Lua strikka jeg på Artic fra Europris, og på pinne nr 4. Mønsteret er slett ikke vanskelig, og strikkinga går av seg selv. Perfekt håndarbeid mens man glaner på komaboksen, hehe.

Hvis jeg skal strikke lua flere ganger, tror jeg at jeg skal øke til pinne nr 4,5, i alle fall på selve lua. Vangborden ble grei sånn som den er. 

Takk til Lille Rosin som laga mønsteret! 


tirsdag 10. mars 2009

Annas muddar


Ble så inspirert av Lisemor, og de lekre pulsvarmerne ho hadde strikka, så jeg måtte jo prøve meg på disse jeg også. (og her slapp jeg jo å tre flere perler...*ler* )

Disse kalles for "Annas Muddar", og det er Stickfrossa som har laget oppskrifta. 
Jeg har strikka i Alpaka fra Schachenmayr på pinne nr 3,5,  og "muddene" ble kjempedeilige!
Disse kommer jeg nok til å strikke fler av tenker jeg... :-) (noen som ønsker seg sånne til jul? ;-) )

Jeg knota litt før jeg forstod oppskrifta, siden den står på svensk.  Men etter litt studering, så var det jo slett ikke så vanskelig likevel :-)

søndag 8. mars 2009

Rosa perlepulsvarmere

Og dette blir de siste på lenge... Nå er jeg så lei av å tre perler at jeg ikke får sagt det...
Det hjelper jo ikke på at minstemor har vært syke lenge her i huset, så jeg ikke har fått gjort disse ferdig på lang lang tid... De er jo egenltig veldig kjappe å strikke, men når de blir liggende så lenge på pinnene, blir det et ork å komme i gang igjen...



Rosa pulsvarmere med lilla perler. Eldstejenta har tinga seg dem allerede. :-)

Har ikke helt bestemt meg for neste prosjekt, men det blir sikkert noe småstrikk igjen...