lørdag 31. januar 2009

Firkanttøfler av Iglo


Her har jeg strikka firkanttøfler av Iglo. Det tova ikke like godt når jeg har strikka rillestrikk, enda de er tova på 60 grader.

De er til eldstejenta, og ho ville ikke ha de tova mer, så da er det jo greit.
Men jeg syns nå det er finere når rillene blir mer tova inn. Mellomstejenta vil også ha firkanttøfler av Iglo, så jeg får prøve å tove de to ganger, og se om resultatet blir bedre da...

torsdag 29. januar 2009

Lovikka-votter


Ble inspirert av Lisemor som hadde strikka seg votter, og måtte prøve jeg også... Fikk ikke til å åpne oppskrifta jeg fikk på mail, men et kjapt søk via Google gjorde at jeg fant oppskrifta på nettet.
Jeg har i likhet med Lisemor strikka i Iglo fra Trysilgarn (Europris), siden jeg har en masse rester av dette etter diverse prosjekter... Og brukte pinne nr 7. Men, også sånn som Lisemor sine, så ble disse strikka for små :-( Jeg la opp 26 masker (til damestørrelsen), men de ble egentlig bare litt for store før toving, men etter ble de da altfor små. (skjønte jo det da...) Så dette blir nok votter til 10-åringen :-)
De gikk jo kjapt å strikke da, så jeg får kaste meg i gang med et par til, og denne gangen i herrestørrelse, eller kanskje enda litt større? (da kan jeg tove to ganger...)

10-åringen har strikka lue




Denne lua har 10-åringen strikka (med litt hjelp av mamma'n da).


Tipset til mønster fant jeg på nettet, på denne sida. Lua er strikket i rillestrikk på tvers liksom, og veldig lett å strikke.

Dette er det første skikkelige prosjektet til 10-åringen, og det ble en gave til læreren hennes (!) som nå skal flytte til en annen by.


Lua er strikka i Anna fra Trysilgarn (Europris), og er 100% akryl. Ho har brukt pinne nr 3 1/2, og dermed ble lua tett og god.


Vi la opp 45 masker med hvitt (tror kanskje jeg vil bruke 50 masker neste gang. Da blir lua litt lengre...) Strikka fram og tilbake med hvitt alle maskene (=en rille). Bytta til blå og strikka 42 masker, og snudde arbeidet og strikka tilbake. Bytta til hvitt igjen (husk å "snu" trådene på samme måte når du bytter tråd hver gang for å få ei fin avslutning. Gammel farge bak, og ny farge fram....øh, ble det forståelig?)


Så "mønsteret" blir:


Strikk 45 masker hvitt, snu, strikk tilbake


Strikk 42 masker blått, snu, strikk tilbake


Strikk 39 masker hvitt, snu, strikk tilbake


Strikk 36 masker blått, snu, strikk tilbake


Strikk 33 masker hvitt, snu, strikk tilbake


Strikk 30 masker blått, snu, strikk tilbake


Strikk 27 masker hvitt, snu, strikk tilbake


Strikk 24 masker blått, snu, strikk tilbake


Strikk 21 masker hvitt, snu, strikk tilbake




Nå er en halv lapp ferdig.


Resten strikkes sånn:


Strikk 24 masker blått, snu, strikk tilbake


Strikk 27 masker hvitt, snu, strikk tilbake


Strikk 30 masker blått, snu, strikk tilbake


...osv helt til siste runde, altså 45 masker hvitt...




Så er det bare å fortsette direkte over på neste "lapp" med 43 masker blått osv...


Avslutt etter ønsket lengde/antall lapper. (Det ble 5 "lapper" på denne lua)


Sy sammen til slutt, og belegg tråder.
(det ligger flere bilder under linken)


*mamma'n er minst like stolt som jenta sjøl*


fredag 23. januar 2009

Strikka lue

Har endelig strikka meg ei lue. :-)
Jeg er vel som jenter flest vant med å gå uten, så jeg må venne meg til å gå med lue... Syns jeg ser litt snål ut da, men det får bare våge seg... Slipper å fryse på hodet og ørene da ;-)
Lua er mitt første prosjekt med mønsterstrikk/strukturstrikk, og det var jo overraskende lett. Må prøve mer av det :-D
Jeg har strikka i mitt nye favorittgarn Easy, det samme som den barnejakka er strikka av. Deilig mykt, tykt og varmt. Lett å strikke av er det også.
(ikke se så mye på det trøtte trynet mitt. Klokka er over midnatt når bildene er tatt, og lua er nettopp ferdigstrikka...Måtte rett i bloggen og skryte, hehe)




Oppskrifta er å finne i dette heftet.
Oppskrifta er egentlig med Sandnes Alpakka eller Alfa, men jeg brukte som sagt Easy. Aner ikke hvordan det opprinnelige garnet er i forhold til Easy, men det var det jeg hadde. I stedet for pinne 4 og 8 som oppskrifta krevde, brukte jeg 3,5 og 7... Mangler rundpinner i store størrelser, og hadde bare 60 cm rundpinne i str 4 mm. (har jo litt lyst på dette settet med strikkepinner, men så har jeg jo så masse fra før av, så da blir det nesten litt overflødig...)



torsdag 22. januar 2009

Har strikka "firkant-tøfler", med utgangspunkt i denne oppskrifta fra Drops Design.

Tøflene er veldig enkle å strikke, da man bare strikker rett fram og tilbake. Det blir litt å sy når de skal monteres, men ved hjelp av diagrammet i oppskrifta, er det ingen problem å finne ut hva som er hva. Jeg sydde med attersting, og det ble veldig fint.

Jeg har brukt Artic Ullgarn fra Trysilgarn (kjøpt på Europris), og pinne nummer 6.
(garnet var egentlig kjøpt for at jeg skulle strikke meg genser. Men det lukter veldig av den ulla, så jeg endte med å rekke opp en halv genser, for jeg orka ikke strikke den ferdig. Og når disse tøflene toves, så lukter det ikke mer. :-) )

Jeg sjansa på maskeantall, og la opp 16 masker, siden jeg også skulle tove disse. Etter 15 riller hadde jeg et kvadrat.



Tøflene er ferdig strikka. Minner ikke mye om tøfler enda da...



Her er de også ferdig montert...




....og etter en runde på 60 grader i maskina så de sånn ut.


Jeg traff helt blink på størrelsen, for de passer perfekt til min fot som er str 39/40.
(Tøflene blir akkurat så lange som diagonalen av ei rute to ganger, så man kan måle etter å ha strikka ei rute. Men med toving blir det alltid litt gambling hvis man ikke vet hvor mye garnet og maskina tover)

Nå venter jeg bare på at tøflene skal bli tørre, så jeg får brukt dem. :-)

søndag 18. januar 2009

Strikka dress i to deler








Eeeendelig ferdig med denne. Den har vært seig å strikke på, for jeg ble så lei...


Buksa gjorde jeg ferdig tidligere i høst, men gjorde den supertabben at jeg ikke sjekka partinummer før jeg begynte å strikke. Dermed endte jeg opp med to tydelige skiller på buksa. (øverst mot linningen, og nede på det venstre beinet). Oppdaga selvfølgelig ikke det før buksa var helt ferdig, og ikke pokker om jeg orka å rekke opp ALT. (den strikkes fra midjen og nedover...) Så da gikk liksom litt av lufta ut av meg på genseren, men nå er den i alle fall ferdig.
(fargene blir fortsatt ikke helt korrekte... *ønsker meg nytt fotoapparat* )
Hele dressen er strikka i Mor Aase Superwash på pinne nr 2 1/2 og 3 1/2.

Skatelue



Fant en link i Lisemors blogg til disse skateluene, og fant veldig fort ut at dette måtte utprøves.
Også denne strikkes i Easy fra Sandnesgarn, (samme som jakken i forrige innlegg,) og det er tykk australsk merinoull. Denne lilla lua ble strikka på et par nattevakter tidligere denne uka. (fargen blir ikke gjengitt helt rett, for den lillafargen er helt nydelig) Eldstejenta ble i alle fall kjempefornøyd.

Tykt garn, og tykke pinner gjør at denne lua sikkert kan strikkes på en kveld for de som er kjappe i strikkefingrene.

Strikkejakke









Denne jakka skal få æren av å åpne Hobby Hjørnet mitt. Nå skal det sies med en gang at det er ikke jeg selv som har strikka denne. Det er det Lisemor som har gjort *skryte-skryte* Jeg har bare montert den. Jakka er kjempefin, og jeg falt pladask for den med en gang.

Den er strikka i Easy fra Sandnesgarn, og på pinne 7 og 8. Så den er ganske grovstrikka, og god og varm, og veldig myk. Det garnet er bare nydelig deilig altså!!

Ny blogg

Siden jeg har en hel liten haug med uferdige objekter (UFO'er) på hobbyfronten liggende, så tenkte jeg å opprette en egen hobbyblogg. Kanskje jeg da får det sparket i ræ..a for å få det gjort?

Dette er en åpen blogg, og jeg tar gjerne imot tips, råd og linker. Jeg er en amatør, som elsker å prøve nye ting. Derfor kan jeg litt om flere ting, uten å ha "spesialisert" meg i noe... Så her tar jeg imot alle tips og innspill med åpne armer.